Dat zal onmiskenbaar een effect hebben op de Amerikaanse en op de wereldeconomie. De snel gestegen productie van schalie-olie is de belangrijkste reden waarom de olieprijs vorig jaar daalde, ook in de toekomst zal de olieprijs onder druk blijven staan.

Volgens een studie die onlangs door PricewaterhouseCoopers werd gepubliceerd zal schalie-olie in 2035 ongeveer 14 miljoen vaten bijdragen aan de globale olieproductie. Die 14 miljoen vaten stemmen overeen met ongeveer 12% van het totale aanbod aan ruwe olie vandaag.

Dat zal onmiskenbaar een effect hebben op de Amerikaanse en op de wereldeconomie. De snel gestegen productie van schalie-olie is de belangrijkste reden waarom de olieprijs vorig jaar daalde, ook in de toekomst zal de olieprijs onder druk blijven staan. Volgens een studie die onlangs door PricewaterhouseCoopers werd gepubliceerd zal schalie-olie in 2035 ongeveer 14 miljoen vaten bijdragen aan de globale olieproductie. Die 14 miljoen vaten stemmen overeen met ongeveer 12% van het totale aanbod aan ruwe olie vandaag.