De kans op een no fly zone lijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers klein; het vergroot de kans op een regelrechte oorlog en daar zitten Europa en de VS niet op te wachten.

Waarschijnlijk zullen de gevechten in Libië voorlopig doorgaan en komt er ook geen einde aan de demonstraties in de Arabische wereld.

Olie is er echter genoeg en de prijsstijgingen hebben volgens Theodoor Gilissen Bankiers meer te maken met angst dat de onrust overslaat naar Saoedi-Arabië. Daarnaast wordt de hoge olieprijs natuurlijk gedreven door het extreem ruime monetaire beleid in de VS.

De kans op een no fly zone lijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers klein; het vergroot de kans op een regelrechte oorlog en daar zitten Europa en de VS niet op te wachten. Waarschijnlijk zullen de gevechten in Libië voorlopig doorgaan en komt er ook geen einde aan de demonstraties in de Arabische wereld. Olie is er echter genoeg en de prijsstijgingen hebben volgens Theodoor Gilissen Bankiers meer te maken met angst dat de onrust overslaat naar Saoedi-Arabië. Daarnaast wordt de hoge olieprijs natuurlijk gedreven door het extreem ruime monetaire beleid in de VS.