In de electronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Singapore gehandeld aan 77,24 dollar, tegenover 76,88 dollar gisterenavond als slotprijs. Eerder deze week werd nog tevergeefs geprobeerd om de kaap van 80 dollar te ronden.

Ben Westmore, oliespecialist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat het sentiment op de markt wisselvallig blijft. Zonder positieve macro-economische indicatoren zal de doorbraak boven het niveau van 80 dollar moeilijk worden.

Daarnaast werd ook bekend dat de voorraden in de Verenigde Staten gestegen zijn. Volgens het American Petroleum Institute zijn die voorraden aan ruwe olie met 3,08 miljoen vaten toegenomen.

West Texas olie wordt in New York overigens verhandeld aan een premie van 1,27 dollar tegenover Brent, waar dat verschil een maand geleden nog maar 66 dollarcent was.

In de electronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Singapore gehandeld aan 77,24 dollar, tegenover 76,88 dollar gisterenavond als slotprijs. Eerder deze week werd nog tevergeefs geprobeerd om de kaap van 80 dollar te ronden. Ben Westmore, oliespecialist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat het sentiment op de markt wisselvallig blijft. Zonder positieve macro-economische indicatoren zal de doorbraak boven het niveau van 80 dollar moeilijk worden. Daarnaast werd ook bekend dat de voorraden in de Verenigde Staten gestegen zijn. Volgens het American Petroleum Institute zijn die voorraden aan ruwe olie met 3,08 miljoen vaten toegenomen. West Texas olie wordt in New York overigens verhandeld aan een premie van 1,27 dollar tegenover Brent, waar dat verschil een maand geleden nog maar 66 dollarcent was.