Kevin Norrish, managing director bij Barclays Capital, gaf tekst en uitleg bij een enquête die door de bank werd georganiseerd bij een aantal handelaren en beleggers.

Buiten olie en graan lijkt ook tarwe kandidaat voor fors hogere koersen. Anderzijds is de aantrekkingskracht van goud minder groot dan algemeen wordt aangenomen. 82% van de ondervraagden wil de winst op goud gedeeltelijk verzilveren.

De Standard & Poor's GSCI Spot Index, bestaande uit 24 grondstoffen, steeg vorig jaar met bijna 20%, met vooral koffie, zilver en arabica koffie als winnaars. Dit jaar steeg de index al met 13%. Goud werd in 2010 30% duurder.

Kevin Norrish, managing director bij Barclays Capital, gaf tekst en uitleg bij een enquête die door de bank werd georganiseerd bij een aantal handelaren en beleggers. Buiten olie en graan lijkt ook tarwe kandidaat voor fors hogere koersen. Anderzijds is de aantrekkingskracht van goud minder groot dan algemeen wordt aangenomen. 82% van de ondervraagden wil de winst op goud gedeeltelijk verzilveren. De Standard & Poor's GSCI Spot Index, bestaande uit 24 grondstoffen, steeg vorig jaar met bijna 20%, met vooral koffie, zilver en arabica koffie als winnaars. Dit jaar steeg de index al met 13%. Goud werd in 2010 30% duurder.