De winst per aandeel bedroeg USD 0,77. Dat was 3% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Oorzaken zijn 2% meer onderliggende omzet en een verbetering van de marges met 20 basispunten.

De inkomsten uit automatisering droegen net als in de vorige kwartalen hoofdzakelijk bij aan de omzetstijging omdat wereldwijd stevig wordt geïnvesteerd in olie- en gasinfrastructuur.

Alleen de Amerikaanse markt liet tekenen van zwakte zien vanwege oplopende gasvoorraden.

Automatisering heeft de afgelopen kwartalen voor stabiele omzetten gezorgd, maar we blijven bezorgd over de afkalvende winstgevendheid van Emerson Electric op het gebied van stroomnetwerken en bij industriële automatisering. Beide divisies overlegden dalende omzetten en marges.

Het bedrijf heeft de verwachte winst per aandeel voor het jaar bijgesteld in de bandbreedte van USD 3,48 tot USD 3,58, tegen eerder USD 3,53 tot USD 3,63.

Het is eenvoudig om de zwakke punten in de portfolio van Emerson Electric te duiden. Het bedrijf is er door een betere beheersing van het werkkapitaal wel in geslaagd belangrijke verbeteringen aan te brengen in de vrije kasstroommarge.

Die is 260 basispunten hoger in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar en bedraagt 8%.

Het inkopen van eigen aandelen is een belangrijk onderdeel van de kapitaalallocatiestrategie van Emerson. Het bedrijf verwacht 60% van de kasstroom aan aandeelhouders uit te keren in de komende kwartalen.

Hoewel het industriële conglomeraat te maken krijgt met zwakkere groei in zijn kernmarkten blijven onze verwachtingen op lange termijn gehandhaafd. ABN Amro heeft een neutraal advies.

De winst per aandeel bedroeg USD 0,77. Dat was 3% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Oorzaken zijn 2% meer onderliggende omzet en een verbetering van de marges met 20 basispunten. De inkomsten uit automatisering droegen net als in de vorige kwartalen hoofdzakelijk bij aan de omzetstijging omdat wereldwijd stevig wordt geïnvesteerd in olie- en gasinfrastructuur. Alleen de Amerikaanse markt liet tekenen van zwakte zien vanwege oplopende gasvoorraden. Automatisering heeft de afgelopen kwartalen voor stabiele omzetten gezorgd, maar we blijven bezorgd over de afkalvende winstgevendheid van Emerson Electric op het gebied van stroomnetwerken en bij industriële automatisering. Beide divisies overlegden dalende omzetten en marges. Het bedrijf heeft de verwachte winst per aandeel voor het jaar bijgesteld in de bandbreedte van USD 3,48 tot USD 3,58, tegen eerder USD 3,53 tot USD 3,63. Het is eenvoudig om de zwakke punten in de portfolio van Emerson Electric te duiden. Het bedrijf is er door een betere beheersing van het werkkapitaal wel in geslaagd belangrijke verbeteringen aan te brengen in de vrije kasstroommarge. Die is 260 basispunten hoger in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar en bedraagt 8%. Het inkopen van eigen aandelen is een belangrijk onderdeel van de kapitaalallocatiestrategie van Emerson. Het bedrijf verwacht 60% van de kasstroom aan aandeelhouders uit te keren in de komende kwartalen. Hoewel het industriële conglomeraat te maken krijgt met zwakkere groei in zijn kernmarkten blijven onze verwachtingen op lange termijn gehandhaafd. ABN Amro heeft een neutraal advies.