Europese banken en verzekeraars blijven in dalende trend

Het is volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet verwonderlijk dat de Europese banken en verzekeraars afgelopen week in de dalende trend gevangen bleven.

De cyclische sectoren lijken voor voldoende (positieve) tegenwicht te zorgen...maar de koersgrafieken geven een ander beeld.

De Europese Basic Resources index vertoont een bearish vlagpatroon na de neerwaartse uitbraak onder de stijgende steunlijn van de laatste drie jaar.

De risico's van een (H)oofd(S)choudercontinuatiepatroon nemen hierdoor toe.

De S&P 500 Energy Sector is afgeketst op een voormalige steun (= bodem april). Belangrijk is nu of de Amerikaanse oliesector terugvalt onder de laatste toppen.

Olie- en gassector in VS

De olie- en gaswaarden in de Verenigde Staten zijn thans gevangen tussen zowel het 20-daags en 120-daags gemiddelde (= kwalificatie 'bear'marktrally) als tussen een neerwaarts gepasseerde bodem (uit april) en opwaarts gepasseerde top (in juni).

Een uitbraak onder de horizontale steunlijn of boven de dalende weerstandlijn zal deze maand uitsluitsel moeten geven of het herstel doorzet.

De technische conditie oogt echter hetzelfde als direct na de top begin mei dit jaar. De olie- en gasprijzen zijn in de laatste vijf handelsdagen gedaald.

Europese banken en verzekeraars blijven in dalende trend Het is volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet verwonderlijk dat de Europese banken en verzekeraars afgelopen week in de dalende trend gevangen bleven. De cyclische sectoren lijken voor voldoende (positieve) tegenwicht te zorgen...maar de koersgrafieken geven een ander beeld. De Europese Basic Resources index vertoont een bearish vlagpatroon na de neerwaartse uitbraak onder de stijgende steunlijn van de laatste drie jaar. De risico's van een (H)oofd(S)choudercontinuatiepatroon nemen hierdoor toe. De S&P 500 Energy Sector is afgeketst op een voormalige steun (= bodem april). Belangrijk is nu of de Amerikaanse oliesector terugvalt onder de laatste toppen. Olie- en gassector in VS De olie- en gaswaarden in de Verenigde Staten zijn thans gevangen tussen zowel het 20-daags en 120-daags gemiddelde (= kwalificatie 'bear'marktrally) als tussen een neerwaarts gepasseerde bodem (uit april) en opwaarts gepasseerde top (in juni). Een uitbraak onder de horizontale steunlijn of boven de dalende weerstandlijn zal deze maand uitsluitsel moeten geven of het herstel doorzet. De technische conditie oogt echter hetzelfde als direct na de top begin mei dit jaar. De olie- en gasprijzen zijn in de laatste vijf handelsdagen gedaald.