Dat is 63 dollarcent of 0,80% minder dan het slotniveau van gisterenavond in New York. Daar werd de olieprijs op zijn beurt al 78 dollarcent of één vol procent goedkoper.

De daling van de olieprijs had onder andere te maken met de hervatting van de olie-export door Enbridge Energy Partners LP nadat de kapotte pijplijn van dit bedrijf werd hersteld.

Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sydney, stelt vast dat er een overaanbod aan ruwe olie op de markt is, zoals wordt aangetoond door de toename van de Amerikaanse voorraden.

Dat is 63 dollarcent of 0,80% minder dan het slotniveau van gisterenavond in New York. Daar werd de olieprijs op zijn beurt al 78 dollarcent of één vol procent goedkoper. De daling van de olieprijs had onder andere te maken met de hervatting van de olie-export door Enbridge Energy Partners LP nadat de kapotte pijplijn van dit bedrijf werd hersteld. Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sydney, stelt vast dat er een overaanbod aan ruwe olie op de markt is, zoals wordt aangetoond door de toename van de Amerikaanse voorraden.