Uitgangspunt was daarbij dat de hoge olieprijzen een steeds groter risico vormen voor de wereldeconomie. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 108,15 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 15 dollarcent minder dan het slotniveau in New York. Daar werd olie gisteren ruim anderhalf procent goedkoper.

Mark Pervan, head of commodity research bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd. in Melbourne, is van mening dat het accent zich verlegt van de situatie in het Midden-Oosten naar de verhouding van vraag en aanbod op de markt.

Uitgangspunt was daarbij dat de hoge olieprijzen een steeds groter risico vormen voor de wereldeconomie. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 108,15 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 15 dollarcent minder dan het slotniveau in New York. Daar werd olie gisteren ruim anderhalf procent goedkoper. Mark Pervan, head of commodity research bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd. in Melbourne, is van mening dat het accent zich verlegt van de situatie in het Midden-Oosten naar de verhouding van vraag en aanbod op de markt.