Ondertussen werden in 2011 ongeveer 87 miljoen vaten olie (goed voor 13 831 869 000 liter) opgepompt ... per dag! Een derde daarvan is afkomstig uit het Midden-Oosten. De VS slorpt meer dan 20 % van de wereldconsumptie op, wat ongeveer vijf keer meer is dan het hele Afrikaanse continent.

Vraag en aanbod beïnvloeden prijs van vat ruwe olie

Uiteraard beïnvloeden volgens Belfius Bank vraag en aanbod de prijs van een vat olie. Maar ook andere factoren spelen een rol. Naast de alsmaar stijgende exploratie- en productiekosten, doordat olie steeds moeilijker te vinden en te winnen is, zijn het momenteel de spanningen met Syrië en Iran die de markten zorgen baren.

Olie is onmisbaar, en dat zal volgens Belfius Bank de komende jaren niet veranderen. Blijven voldoen aan de vraag zal moeilijker en moeilijker worden en dat zal de prijs onvermijdelijk de hoogte in jagen.

Ondertussen werden in 2011 ongeveer 87 miljoen vaten olie (goed voor 13 831 869 000 liter) opgepompt ... per dag! Een derde daarvan is afkomstig uit het Midden-Oosten. De VS slorpt meer dan 20 % van de wereldconsumptie op, wat ongeveer vijf keer meer is dan het hele Afrikaanse continent. Vraag en aanbod beïnvloeden prijs van vat ruwe olieUiteraard beïnvloeden volgens Belfius Bank vraag en aanbod de prijs van een vat olie. Maar ook andere factoren spelen een rol. Naast de alsmaar stijgende exploratie- en productiekosten, doordat olie steeds moeilijker te vinden en te winnen is, zijn het momenteel de spanningen met Syrië en Iran die de markten zorgen baren. Olie is onmisbaar, en dat zal volgens Belfius Bank de komende jaren niet veranderen. Blijven voldoen aan de vraag zal moeilijker en moeilijker worden en dat zal de prijs onvermijdelijk de hoogte in jagen.