Hoofdpunten:

- Zodra het stof is neergedaald en de sectarische lijnen zijn getrokken, zullen de gevolgen van de gebeurtenissen in Irak de rest van dit jaar naar verwachting slechts een beperkte invloed hebben op de olieprijzen.

- De huidige ontwikkelingen roepen echter wel de vraag op in hoeverre Irak in staat zal zijn de olieproductie te blijven opvoeren. Het is denkbaar dat de olieprijzen in de komende jaren zullen stijgen als die aanwas van de productie in Irak achterwege blijft.

- Olie-aandelen aanhouden ter bescherming van beleggingsportefeuilles biedt interessante kansen.

Hoofdpunten: - Zodra het stof is neergedaald en de sectarische lijnen zijn getrokken, zullen de gevolgen van de gebeurtenissen in Irak de rest van dit jaar naar verwachting slechts een beperkte invloed hebben op de olieprijzen. - De huidige ontwikkelingen roepen echter wel de vraag op in hoeverre Irak in staat zal zijn de olieproductie te blijven opvoeren. Het is denkbaar dat de olieprijzen in de komende jaren zullen stijgen als die aanwas van de productie in Irak achterwege blijft. - Olie-aandelen aanhouden ter bescherming van beleggingsportefeuilles biedt interessante kansen.