In feite betreft het hier een index die aangeeft welke de prijsbewegingen zijn geweest bij een aantal verzamelobjecten.

Gemiddeld was er sprake van een prijsstijging met 175% over de afgelopen 10 jaar voor negen categorieën van verzamelobjecten.

In het afgelopen jaar blijken vooral oldtimers een uitstekende belegging te zijn geweest, de prijzen zijn weer fors gestegen.

Gemiddeld was er over de afgelopen 12 maanden sprake van een prijsstijging met 23%.

Over een periode van vijf jaar bedroeg de stijging 11%, maar vooral over de afgelopen 10 jaar was de prijsstijgging indrukwekkend.

De prijs voor een oldtimer is gemiddeld met 395% gestegen in de periode 2002-2012.

In feite betreft het hier een index die aangeeft welke de prijsbewegingen zijn geweest bij een aantal verzamelobjecten. Gemiddeld was er sprake van een prijsstijging met 175% over de afgelopen 10 jaar voor negen categorieën van verzamelobjecten. In het afgelopen jaar blijken vooral oldtimers een uitstekende belegging te zijn geweest, de prijzen zijn weer fors gestegen. Gemiddeld was er over de afgelopen 12 maanden sprake van een prijsstijging met 23%. Over een periode van vijf jaar bedroeg de stijging 11%, maar vooral over de afgelopen 10 jaar was de prijsstijgging indrukwekkend. De prijs voor een oldtimer is gemiddeld met 395% gestegen in de periode 2002-2012.