Volgens Newton kan de Euorpese schuldencrisis na die verkiezingen in volle hevigheid weer oplaaien. Het Griekse reddingsplan moet dan herbekeken worden en inmiddels wordt elke dag opnieuw duidelijk dat de Grieken iets heel anders willen dan de Duitsers.

Wanneer de Griekse regering zou vallen en een extreem-linkse partij zoals SYRIZA aan macht komt, kunnen de kansen op een Griekse exit plots akelig groot worden. Daardoor zouden de Europese kaarten opnieuw op een heel andere manier geschud komen te liggen.

Volgens Newton kan de Euorpese schuldencrisis na die verkiezingen in volle hevigheid weer oplaaien. Het Griekse reddingsplan moet dan herbekeken worden en inmiddels wordt elke dag opnieuw duidelijk dat de Grieken iets heel anders willen dan de Duitsers. Wanneer de Griekse regering zou vallen en een extreem-linkse partij zoals SYRIZA aan macht komt, kunnen de kansen op een Griekse exit plots akelig groot worden. Daardoor zouden de Europese kaarten opnieuw op een heel andere manier geschud komen te liggen.