Die banken kunnen vanaf volgend jaar rechtstreeks hulp krijgen van het Europees steunfonds, maar voorlopig ontbreken nog de details om een volledig beeld van de situatie te krijgen. Het zal Rajoy dan nog heel wat moeite kosten om het hulpprogramma afgerond te krijgen.

Herfinanciering banken moet snel gebeuren

Volgens een Europese woordvoerder blijft Spanje voorlopig nog in de risicozone. De genomen stappen zullen niet snel genoeg afgewerkt worden om te beletten dat het bedrag dat het land nodig heeft verder oploopt. Momenteel is de banken 100 miljard euro toegezegd.

Voor Spanje kan oktober een moeilijke maand worden. Het land heeft al ongeveer 60 miljard euro opgehaald via de emissie van obligaties, maar moet nog eens 27,50 miljard euro ophalen in de laatste 10 dagen van oktober. Dat belooft een bijzonder moeilijke opdracht te worden.

De Spaanse kranten schuiven momenteel oktober naar voren als de maand waarin Spanje hoogstwaarschijnlijk bankroet zal worden verklaard.

Die banken kunnen vanaf volgend jaar rechtstreeks hulp krijgen van het Europees steunfonds, maar voorlopig ontbreken nog de details om een volledig beeld van de situatie te krijgen. Het zal Rajoy dan nog heel wat moeite kosten om het hulpprogramma afgerond te krijgen. Herfinanciering banken moet snel gebeuren Volgens een Europese woordvoerder blijft Spanje voorlopig nog in de risicozone. De genomen stappen zullen niet snel genoeg afgewerkt worden om te beletten dat het bedrag dat het land nodig heeft verder oploopt. Momenteel is de banken 100 miljard euro toegezegd. Voor Spanje kan oktober een moeilijke maand worden. Het land heeft al ongeveer 60 miljard euro opgehaald via de emissie van obligaties, maar moet nog eens 27,50 miljard euro ophalen in de laatste 10 dagen van oktober. Dat belooft een bijzonder moeilijke opdracht te worden. De Spaanse kranten schuiven momenteel oktober naar voren als de maand waarin Spanje hoogstwaarschijnlijk bankroet zal worden verklaard.