Belangrijk wordt deze maand in ieder geval het rapport van de troika (Europese Centrale Bank, Internationaal Monetair Fonds en Europese Unie) over de Griekse kredietwaardigheid. Zowel in Griekenland als in Spanje zal moeten blijken of de onrust nog verder aangroeit.

Eerste van drie cruciale meetings

Op 18 en 19 oktober vindt in Brussel de eerste van drie meetings plaats die door president Herman Van Rompuy als cruciaal worden omschreven.

Clemens Fuest, economist aan Oxford University's Said Business School, ziet de toekomst een stuk minder optimistisch in.

De koersen van de Spaanse staatsobligaties zijn vorige week opnieuw gedaald, het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie steeg met 18 basispunten.

De Spaanse premier Rajoy deed afgelopen weekend een oproep om eenheid in zijn land, meer nationalisme kan volgens de premier de situatie alleen maar bemoeilijken.

Belangrijk wordt deze maand in ieder geval het rapport van de troika (Europese Centrale Bank, Internationaal Monetair Fonds en Europese Unie) over de Griekse kredietwaardigheid. Zowel in Griekenland als in Spanje zal moeten blijken of de onrust nog verder aangroeit. Eerste van drie cruciale meetingsOp 18 en 19 oktober vindt in Brussel de eerste van drie meetings plaats die door president Herman Van Rompuy als cruciaal worden omschreven. Clemens Fuest, economist aan Oxford University's Said Business School, ziet de toekomst een stuk minder optimistisch in. De koersen van de Spaanse staatsobligaties zijn vorige week opnieuw gedaald, het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie steeg met 18 basispunten. De Spaanse premier Rajoy deed afgelopen weekend een oproep om eenheid in zijn land, meer nationalisme kan volgens de premier de situatie alleen maar bemoeilijken.