Maar in juli werden in Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten twee nieuwe oliepijpleidingen geopend, waardoor voortaan 40% van het olietransport door de Straat van Hormuz kan afgeleid worden en de impact van een eventuele afsluiting van de zeestraat verminderd kan worden.

Ook staking Noorse oliesector duwde olieprijs hoger

Ook een staking in de Noorse oliesector (tussen 24 juni en 9 juli) speelde een rol bij de opstoot van de olieprijs. Door de staking zakte de Noorse olieproductie in de Noordzee in die periode met 15%.

Daarbovenop zullen in september nog de onderhoudswerken op de boorplatforms in de Noordzee komen, die voor een tijdelijke verlaging van de olieproductie zullen zorgen.

De financiële markten anticiperen nu al op deze verwachte productiedaling. De escalerende burgeroorlog in Syrië is evenmin goed nieuws voor de oliemarkten, wegens het risico dat het geweld kan overslaan naar andere landen in het Midden-Oosten.

De financiële markten speculeren erop dat de Chinese economie, en dus ook de Chinese vraag naar aardolie, in de tweede helft van het jaar zal versnellen, wat de olieprijzen eveneens naar omhoog stuwt.

Maar in juli werden in Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten twee nieuwe oliepijpleidingen geopend, waardoor voortaan 40% van het olietransport door de Straat van Hormuz kan afgeleid worden en de impact van een eventuele afsluiting van de zeestraat verminderd kan worden.Ook staking Noorse oliesector duwde olieprijs hoger Ook een staking in de Noorse oliesector (tussen 24 juni en 9 juli) speelde een rol bij de opstoot van de olieprijs. Door de staking zakte de Noorse olieproductie in de Noordzee in die periode met 15%. Daarbovenop zullen in september nog de onderhoudswerken op de boorplatforms in de Noordzee komen, die voor een tijdelijke verlaging van de olieproductie zullen zorgen. De financiële markten anticiperen nu al op deze verwachte productiedaling. De escalerende burgeroorlog in Syrië is evenmin goed nieuws voor de oliemarkten, wegens het risico dat het geweld kan overslaan naar andere landen in het Midden-Oosten. De financiële markten speculeren erop dat de Chinese economie, en dus ook de Chinese vraag naar aardolie, in de tweede helft van het jaar zal versnellen, wat de olieprijzen eveneens naar omhoog stuwt.