Hoewel dit weinig lijkt, is een dergelijke stijging binnen één week ongebruikelijk op de obligatiemarkten.

Naast de verbeterende economische vooruitzichten speelt een rol dat de Fed in de loop van de maand (op 18 september) vermoedelijk bekend zal maken hoe en in welk tempo zij het zeer stimulerende beleid zal gaan afbouwen.

In de eurozone liet ECB-president Mario Draghi tijdens de maandelijkse persconferentie na om aanwijzingen te geven dat de ECB de kapitaalmarktrente lang laag zal proberen te houden. Ook dat hield enige opwaartse druk op de rente in stand.

Hoewel dit weinig lijkt, is een dergelijke stijging binnen één week ongebruikelijk op de obligatiemarkten. Naast de verbeterende economische vooruitzichten speelt een rol dat de Fed in de loop van de maand (op 18 september) vermoedelijk bekend zal maken hoe en in welk tempo zij het zeer stimulerende beleid zal gaan afbouwen. In de eurozone liet ECB-president Mario Draghi tijdens de maandelijkse persconferentie na om aanwijzingen te geven dat de ECB de kapitaalmarktrente lang laag zal proberen te houden. Ook dat hield enige opwaartse druk op de rente in stand.