In Amerika bleef de markt onder druk door de Europese schuldzorgen, een gevreesde renteverhoging in China en de tegenvallende omzetverwachting van technologiebedrijf Cisco, zo merkte Theodoor Gilissen Bankiers op.

Hiermee werd een vijf weken lang opgaande markt reeks afgebroken. De energiesector was de enige sector die nog een winst kon boeken. De daling van de nieuwe werkloosheidsclaims onder de 440.000 gaf een positieve impuls met ook de voortgaande claims lager op 4,3 mln.

In Nederland bleek eind van de week volgens het CBS de economie in het derde kwartaal gekrompen te zijn met 0,1% ten opzichte van het tweede kwartaal, lager dan de verwachte 0,5% groei.

In Amerika bleef de markt onder druk door de Europese schuldzorgen, een gevreesde renteverhoging in China en de tegenvallende omzetverwachting van technologiebedrijf Cisco, zo merkte Theodoor Gilissen Bankiers op. Hiermee werd een vijf weken lang opgaande markt reeks afgebroken. De energiesector was de enige sector die nog een winst kon boeken. De daling van de nieuwe werkloosheidsclaims onder de 440.000 gaf een positieve impuls met ook de voortgaande claims lager op 4,3 mln. In Nederland bleek eind van de week volgens het CBS de economie in het derde kwartaal gekrompen te zijn met 0,1% ten opzichte van het tweede kwartaal, lager dan de verwachte 0,5% groei.