De keuze is eigenlijk heel eenvoudig: ofwel handelt Europa krachtig, ofwel zal de ontgoocheling groot zijn. Van 24 ondervraagde obligatiehandelaren verwachten er 19 dat de ECB opnieuw Spaanse en Italiaanse staatsobligaties gaat inkopen.

Van die 19 verwachten er 10 al volgende donderdag een aankondiging daaromtrent. De kans blijft echter groot dat de ECB de verwachtingen niet zal kunnen inlossen.

Vertegenwoordigers van de Europese Centrale Bank gaan in ieder geval praten met Jens Weidmann van de Bundesbank, die algemeen bekend staat als een fervent tegenstander van de inkoop van staatsobligaties van perifere landen.

Het is zeer de vraag of Weidmann zijn protest tegen het inkopen van die obligaties zonder slag of stoot zal laten varen. De komende dagen kunnen dus heel belangrijke worden.

Melexis blijft eigen aandelen inkopen

De raad van bestuur van Melexis Technologies NV heeft op 20 augustus 2010 beslist van start te gaan met de aankoop van aandelen Melexis NV (persbericht 24 augustus 2010).

Melexis Technologies NV maakt vandaag bekend dat het in de periode van 23 juli tot en met 27 juli 2012 14,337 aandelen op Euronext Brussel heeft verworven.

De keuze is eigenlijk heel eenvoudig: ofwel handelt Europa krachtig, ofwel zal de ontgoocheling groot zijn. Van 24 ondervraagde obligatiehandelaren verwachten er 19 dat de ECB opnieuw Spaanse en Italiaanse staatsobligaties gaat inkopen. Van die 19 verwachten er 10 al volgende donderdag een aankondiging daaromtrent. De kans blijft echter groot dat de ECB de verwachtingen niet zal kunnen inlossen. Vertegenwoordigers van de Europese Centrale Bank gaan in ieder geval praten met Jens Weidmann van de Bundesbank, die algemeen bekend staat als een fervent tegenstander van de inkoop van staatsobligaties van perifere landen. Het is zeer de vraag of Weidmann zijn protest tegen het inkopen van die obligaties zonder slag of stoot zal laten varen. De komende dagen kunnen dus heel belangrijke worden.Melexis blijft eigen aandelen inkopen De raad van bestuur van Melexis Technologies NV heeft op 20 augustus 2010 beslist van start te gaan met de aankoop van aandelen Melexis NV (persbericht 24 augustus 2010). Melexis Technologies NV maakt vandaag bekend dat het in de periode van 23 juli tot en met 27 juli 2012 14,337 aandelen op Euronext Brussel heeft verworven.