De rijken worden steeds rijker, de armen steeds armer. De OESO waarschuwt voor een opstand van de middenklasse, die het niet langer pikt dat de welvaart naar een steeds kleiner kransje van rijken verhuist. Op een bepaald moment zal de maat vol zijn en dan volgt meestal een explosie.

In het zo rijke Duitsland heeft de OESO het bestaan van een heus"lumpenproletariat" ontdekt. De maatschappij wordt kalm gehouden met brood en spelen, maar dat kan uiteraard niet blijven duren. Angela Merkel mag zich volgens de OESO niet in slaap laten sussen, er is wel degelijk iets mis in haar land.

De rijken worden steeds rijker, de armen steeds armer. De OESO waarschuwt voor een opstand van de middenklasse, die het niet langer pikt dat de welvaart naar een steeds kleiner kransje van rijken verhuist. Op een bepaald moment zal de maat vol zijn en dan volgt meestal een explosie. In het zo rijke Duitsland heeft de OESO het bestaan van een heus"lumpenproletariat" ontdekt. De maatschappij wordt kalm gehouden met brood en spelen, maar dat kan uiteraard niet blijven duren. Angela Merkel mag zich volgens de OESO niet in slaap laten sussen, er is wel degelijk iets mis in haar land.