Aandelenbeurzen in de VS en Azië gingen volgens Theodoor Gilissen Bankiers eerder deze week onderuit op angst voor die fiscale klip na uitspraken van de voorzitter van de Senaat Harry Reid dat hij teleurgesteld is in de voortgang van de onderhandelingen over de begroting.

De OECD waarschuwde eergisteren in haar 2-jaarlijkse rapport ook voor de gevolgen van de fiscale clip, terwijl het de economische vooruitzichten naar beneden bijstelde.

Centrale banken in de eurozone, Japan en China moeten verder stimuleren terwijl overheden in een lager tempo moeten bezuinigingen.

Volgens de OECD tast dit de groei een stuk harder aan dan eerder werd gedacht. De wereldwijde groeiverwachting voor volgend jaar is teruggeschroefd van de in mei voorspelde 2,2% tot 1,4%.

Aandelenbeurzen in de VS en Azië gingen volgens Theodoor Gilissen Bankiers eerder deze week onderuit op angst voor die fiscale klip na uitspraken van de voorzitter van de Senaat Harry Reid dat hij teleurgesteld is in de voortgang van de onderhandelingen over de begroting. De OECD waarschuwde eergisteren in haar 2-jaarlijkse rapport ook voor de gevolgen van de fiscale clip, terwijl het de economische vooruitzichten naar beneden bijstelde. Centrale banken in de eurozone, Japan en China moeten verder stimuleren terwijl overheden in een lager tempo moeten bezuinigingen. Volgens de OECD tast dit de groei een stuk harder aan dan eerder werd gedacht. De wereldwijde groeiverwachting voor volgend jaar is teruggeschroefd van de in mei voorspelde 2,2% tot 1,4%.