Bedoeling is om orde op zaken te stellen in de Europese bankwereld. Volgens econoom Blundell-Wignall van het IMF zal de manier waarop de Verenigde Staten de bankencrisis hebben aangepakt de geschiedenis ingaan als de enige juiste manier om dit te doen.

De Europese beurzen zijn vanmorgen wat hoger geopend, met zeer beperkte winsten voor de belangrijkste indices. De Stoxx Europe 600 opende fracties van een procent hoger, andere indices deden het wat beter.

De BEL 20 heeft echter alle moeite van de wereld om boven de nullijn stand te houden. Alcatel-Lucent opende in reactie op een winstwaarschuwing meer dan 10% lager.

Ahold rondt overname succesvol af

Ahold maakt bekend dat Giant-Carlisle, een divisie van Ahold USA, de acquisitie van winkels van Genuardi's Family Stores in het gebied rond Philadelphia in de Verenigde Staten succesvol heeft afgerond.

De acquisitie werd eerder bekend gemaakt in een persbericht op 5 januari 2012, en verder toegelicht door Giant-Carlisle in een persbericht op 15 juni 2012.

Bedoeling is om orde op zaken te stellen in de Europese bankwereld. Volgens econoom Blundell-Wignall van het IMF zal de manier waarop de Verenigde Staten de bankencrisis hebben aangepakt de geschiedenis ingaan als de enige juiste manier om dit te doen. De Europese beurzen zijn vanmorgen wat hoger geopend, met zeer beperkte winsten voor de belangrijkste indices. De Stoxx Europe 600 opende fracties van een procent hoger, andere indices deden het wat beter. De BEL 20 heeft echter alle moeite van de wereld om boven de nullijn stand te houden. Alcatel-Lucent opende in reactie op een winstwaarschuwing meer dan 10% lager. Ahold rondt overname succesvol af Ahold maakt bekend dat Giant-Carlisle, een divisie van Ahold USA, de acquisitie van winkels van Genuardi's Family Stores in het gebied rond Philadelphia in de Verenigde Staten succesvol heeft afgerond. De acquisitie werd eerder bekend gemaakt in een persbericht op 5 januari 2012, en verder toegelicht door Giant-Carlisle in een persbericht op 15 juni 2012.