De affaire Oekraïne vormt de ultieme test van goud als veilige vluchthaven. Wanneer de goudprijs er niet in slaagt om te profiteren van de oplaaiende onrust in dit land, zien de analisten niet goed in welke andere katalysator de goudprijs nog in beweging zal krijgen.

Die goudprijs houdt stand in de buurt van 1300 dollar, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Blijft een doorbraak op korte termijn uit, dan wordt een verdere correctie bij het goud langzamerhand onvermijdelijk. In een dergelijk scenario kan het goud opnieuw naar 1000 dollar.

De affaire Oekraïne vormt de ultieme test van goud als veilige vluchthaven. Wanneer de goudprijs er niet in slaagt om te profiteren van de oplaaiende onrust in dit land, zien de analisten niet goed in welke andere katalysator de goudprijs nog in beweging zal krijgen. Die goudprijs houdt stand in de buurt van 1300 dollar, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Blijft een doorbraak op korte termijn uit, dan wordt een verdere correctie bij het goud langzamerhand onvermijdelijk. In een dergelijk scenario kan het goud opnieuw naar 1000 dollar.