Daarmee wordt een trend bevestigd die we al eerder vaststelden. In tijden van oorlogsdreiging is het goud niet altijd meer dé veilige vluchthaven bij uitstek, veel beleggers zullen eerder richting staatsobligaties vluchten. Het rendement op de Amerikaanse staatsobligaties is niet toevallig sterk gedaald.

Zal de Oekraïne-crisis vooralsnog in staat zijn om de goudprijs op een overtuigende manier te doen stijgen? Dit jaar is de goudprijs weliswaar al met 12% gestegen, maar het grootste deel van die stijging werd neergezet alvorens het conflict in de Oekraïne escaleerde.

Daarmee wordt een trend bevestigd die we al eerder vaststelden. In tijden van oorlogsdreiging is het goud niet altijd meer dé veilige vluchthaven bij uitstek, veel beleggers zullen eerder richting staatsobligaties vluchten. Het rendement op de Amerikaanse staatsobligaties is niet toevallig sterk gedaald. Zal de Oekraïne-crisis vooralsnog in staat zijn om de goudprijs op een overtuigende manier te doen stijgen? Dit jaar is de goudprijs weliswaar al met 12% gestegen, maar het grootste deel van die stijging werd neergezet alvorens het conflict in de Oekraïne escaleerde.