De olieprijs vertoont al een stijgende trend, maar wanneer de situatie in de Oekraïne volledig uit de hand loopt, zijn fors hogere prijzen noodzakelijk. Maar ook de voedingsprijzen kunnen als gevolg van de explosieve situatie in Oost-Europa uit de hand lopen.

Oekraïne is, evenals Rusland zelf, een belangrijke producent van graan. De uitvoer van graan kan dus teruglopen en dat op een moment dat de graanvoorraden in de Verenigde Staten en Canada momenteel relatief beperkt zijn. Tegen die achtergrond kunnen de prijzen voor tarwe en andere granen alleen maar stijgen.

De olieprijs vertoont al een stijgende trend, maar wanneer de situatie in de Oekraïne volledig uit de hand loopt, zijn fors hogere prijzen noodzakelijk. Maar ook de voedingsprijzen kunnen als gevolg van de explosieve situatie in Oost-Europa uit de hand lopen. Oekraïne is, evenals Rusland zelf, een belangrijke producent van graan. De uitvoer van graan kan dus teruglopen en dat op een moment dat de graanvoorraden in de Verenigde Staten en Canada momenteel relatief beperkt zijn. Tegen die achtergrond kunnen de prijzen voor tarwe en andere granen alleen maar stijgen.