Sommige economen zijn van mening dat het uit de hand lopen van het conflict tussen Rusland en het westen vanwege de Oekraïne een nieuwe kredietcrisis kan veroorzaken. Die kredietcrisis zou in Rusland zelf ontstaan, maar kan zich naar andere delen van de wereld uitbreiden.

De vergelijking wordt vaak gemaakt tussen de situatie in de Oekraïne nu en het uitbreken van de Aziatische financiële crisis in 1997. Toen ontstond er een crisis in Oost-Azië en leek de crisis op een bepaald moment ook de rest van de wereld te besmetten.

Sommige economen zijn van mening dat het uit de hand lopen van het conflict tussen Rusland en het westen vanwege de Oekraïne een nieuwe kredietcrisis kan veroorzaken. Die kredietcrisis zou in Rusland zelf ontstaan, maar kan zich naar andere delen van de wereld uitbreiden. De vergelijking wordt vaak gemaakt tussen de situatie in de Oekraïne nu en het uitbreken van de Aziatische financiële crisis in 1997. Toen ontstond er een crisis in Oost-Azië en leek de crisis op een bepaald moment ook de rest van de wereld te besmetten.