Volgens heel wat analisten is er op de belangrijkste obligatiemarkten sprake van zeepbellen. De obligatiezeepbel verspreidt zich wereldwijd en razendsnel, zoals wordt aangetoond door de emissie van de eerste euro-obligatie door Kenia. Het land heeft zijn debuut niet gemist.

De vraag naar deze obligatie, die een coupon van 6,875% opleverde, was zo groot dat ze viermaal het aanbod overtrof. De waarde van het totaal geboden bedrag op deze obligaties kwam neer op 20% van het BBP van Kenia. Het land heeft een rating B+ en wordt regelmatig geteisterd door terroristische aanslagen.

Volgens heel wat analisten is er op de belangrijkste obligatiemarkten sprake van zeepbellen. De obligatiezeepbel verspreidt zich wereldwijd en razendsnel, zoals wordt aangetoond door de emissie van de eerste euro-obligatie door Kenia. Het land heeft zijn debuut niet gemist. De vraag naar deze obligatie, die een coupon van 6,875% opleverde, was zo groot dat ze viermaal het aanbod overtrof. De waarde van het totaal geboden bedrag op deze obligaties kwam neer op 20% van het BBP van Kenia. Het land heeft een rating B+ en wordt regelmatig geteisterd door terroristische aanslagen.