Toch is het verstandig als beleggers voorzichtigheid betrachten ten aanzien van euro-staatsobligaties, vanwege de hoge volatiliteit in de staatsobligatiemarkten en het ontbreken van een plan B.

De toenemende volatiliteit kan een kritisch punt bereiken waarbij handelaren niet langer bereid zijn risico te absorberen en de uitgever van obligaties toegang tot de markt verliest, los van de vraag of een veiling mislukt of niet.

Gezamenlijke beweging richting een fiscale unie is noodzakelijk

Afzonderlijke landen proberen hun geloofwaardigheid te herstellen en hun schuldpositie te verbeteren, maar wat vooral nodig is, is een gezamenlijke beweging richting een fiscale unie.

De onzekerheid kan al binnen enkele weken toenemen met de verkiezingen in Griekenland en Frankrijk en een referendum in Ierland in het vooruitzicht, aldus Pagani.

Buitenlandse beleggers die tijdens de recente periode van koersstijging aan de kant bleven staan, stappen mogelijk als verkopers de markt in gezien het huidige prijspeil.

Toch is het verstandig als beleggers voorzichtigheid betrachten ten aanzien van euro-staatsobligaties, vanwege de hoge volatiliteit in de staatsobligatiemarkten en het ontbreken van een plan B. De toenemende volatiliteit kan een kritisch punt bereiken waarbij handelaren niet langer bereid zijn risico te absorberen en de uitgever van obligaties toegang tot de markt verliest, los van de vraag of een veiling mislukt of niet.Gezamenlijke beweging richting een fiscale unie is noodzakelijk Afzonderlijke landen proberen hun geloofwaardigheid te herstellen en hun schuldpositie te verbeteren, maar wat vooral nodig is, is een gezamenlijke beweging richting een fiscale unie. De onzekerheid kan al binnen enkele weken toenemen met de verkiezingen in Griekenland en Frankrijk en een referendum in Ierland in het vooruitzicht, aldus Pagani. Buitenlandse beleggers die tijdens de recente periode van koersstijging aan de kant bleven staan, stappen mogelijk als verkopers de markt in gezien het huidige prijspeil.