Een staatslening van 10 jaar vorig jaar is nu automatisch 9 jaar geworden zonder dat de belegger hier iets voor hoefde te doen.

En zoals bekend zijn leningen met een kortere looptijd ook minder risicovol. Voor de bedrijfsleningen geldt hetzelfde. Ook hier is de looptijd in het voordeel van de belegger.

Komt bij dat bedrijven nog altijd geld kunnen lenen waardoor faillissementen tot op heden kunnen worden voorkomen. Daarnaast zal een aantrekkende economie ook de bedrijfsleningen helpen.

Want groei zorgt voor meer geld in kas en de mogelijkheid om de leningen keurig af te lossen neemt dan ook toe. Kortom Steentjes gelooft niet in het einde van het obligatietijdperk.

Daarvoor is het te vroeg en te onzeker. Wat wel waar is dat het beleggen in obligaties steeds moeilijker gaat worden. Maar dat was een conclusie die we begin van het jaar al hadden getrokken.

Een staatslening van 10 jaar vorig jaar is nu automatisch 9 jaar geworden zonder dat de belegger hier iets voor hoefde te doen. En zoals bekend zijn leningen met een kortere looptijd ook minder risicovol. Voor de bedrijfsleningen geldt hetzelfde. Ook hier is de looptijd in het voordeel van de belegger. Komt bij dat bedrijven nog altijd geld kunnen lenen waardoor faillissementen tot op heden kunnen worden voorkomen. Daarnaast zal een aantrekkende economie ook de bedrijfsleningen helpen. Want groei zorgt voor meer geld in kas en de mogelijkheid om de leningen keurig af te lossen neemt dan ook toe. Kortom Steentjes gelooft niet in het einde van het obligatietijdperk. Daarvoor is het te vroeg en te onzeker. Wat wel waar is dat het beleggen in obligaties steeds moeilijker gaat worden. Maar dat was een conclusie die we begin van het jaar al hadden getrokken.