Deze zwakte in de als "risicovrij" te boekstaande staatsobligaties is naar de mening van Gupta ongewoon, omdat de maand augustus doorgaans sterke 'rallies' te zien geeft; zo beleefden de Duitse Bunds de afgelopen tien jaar in augustus steeds een sterke stijging van de vraag, met een gemiddeld effect op het rendement van 19 basispunten als gevolg.

Nederland roert zich, partij SP eist referendum van de bevolking

De markten leken zich weinig zorgen te maken over berichten dat Spanje mogelijk een verzoek zal doen om uitbetaling uit de gereserveerde €100 miljard aan steun voor zijn financiële systeem.

De uitspraak van Emile Roemer, leider van de Socialistische Partij, dat verdere overdracht van soevereiniteit van Nederland naar de Europese Unie, inclusief het Begrotingsverdrag (Fiscal Pact), in een referendum aan de bevolking moet worden voorgelegd, beklemtoont nog eens de uitvoeringsrisico's waarmee Europa te maken heeft.

Deze zwakte in de als "risicovrij" te boekstaande staatsobligaties is naar de mening van Gupta ongewoon, omdat de maand augustus doorgaans sterke 'rallies' te zien geeft; zo beleefden de Duitse Bunds de afgelopen tien jaar in augustus steeds een sterke stijging van de vraag, met een gemiddeld effect op het rendement van 19 basispunten als gevolg. Nederland roert zich, partij SP eist referendum van de bevolking De markten leken zich weinig zorgen te maken over berichten dat Spanje mogelijk een verzoek zal doen om uitbetaling uit de gereserveerde €100 miljard aan steun voor zijn financiële systeem. De uitspraak van Emile Roemer, leider van de Socialistische Partij, dat verdere overdracht van soevereiniteit van Nederland naar de Europese Unie, inclusief het Begrotingsverdrag (Fiscal Pact), in een referendum aan de bevolking moet worden voorgelegd, beklemtoont nog eens de uitvoeringsrisico's waarmee Europa te maken heeft.