Dat gebeurt op een moment dat de tekorten bij de overheden zijn gestegen tot 140 miljard dollar, of het hoogste niveau sinds het uitbreken van de recessie. Volgens de Amerikaanse centrale bank zijn de posities in deze obligaties sinds 2003 verdubbeld.

Walter J. Mix III, voormalig commissaris van de California Department of Financial Institutions, spreekt van een groot probleem dat tot dusver nog niet aan de oppervlakte is gekomen. Dat zal echter niet lang meer op zich laten wachten.

Tegen de achtergrond van de oplopende begrotingstekorten is de kans groot dat sommige staten en andere lokale overheden hun verplichtingen niet zullen kunnen nakomen.

Daardoor dreigen de banken opnieuw met probleemkredieten opgezadeld te raken. Mix raadt dan ook aan dat de meest bedreigde Amerikaanse banken hun kapitaalpositie versterken.

Dat gebeurt op een moment dat de tekorten bij de overheden zijn gestegen tot 140 miljard dollar, of het hoogste niveau sinds het uitbreken van de recessie. Volgens de Amerikaanse centrale bank zijn de posities in deze obligaties sinds 2003 verdubbeld. Walter J. Mix III, voormalig commissaris van de California Department of Financial Institutions, spreekt van een groot probleem dat tot dusver nog niet aan de oppervlakte is gekomen. Dat zal echter niet lang meer op zich laten wachten. Tegen de achtergrond van de oplopende begrotingstekorten is de kans groot dat sommige staten en andere lokale overheden hun verplichtingen niet zullen kunnen nakomen. Daardoor dreigen de banken opnieuw met probleemkredieten opgezadeld te raken. Mix raadt dan ook aan dat de meest bedreigde Amerikaanse banken hun kapitaalpositie versterken.