Hij verwijt met name het Amerikaans Congres een historische kans te hebben gemist. Die beloofde eerst de controle van de obligaties over te hevelen naar de Securities and Exchange Commission, maar deed dat uiteindelijk niet.

Nochtans kon de markt voor obligaties uitgegeven door lokale overheden best wat meer controle gebruiken. Er was tot dusver weinig toezicht, met onder andere insider deals en op maat gemaakte boekhoudkundige regels tot gevolg.

SEC Chairman Mary Schapiro heeft beloofd harde actie te ondernemen om mistoestanden op de markt voor obligaties uitgegeven door lokale overheden hard aan te pakken.

De crisis bij de pensioenfondsen, die voor 3000 miljard dollar ondergekapitaliseerd zijn, dreigt echter nog ernstige gevolgen te gaan krijgen.

Hij verwijt met name het Amerikaans Congres een historische kans te hebben gemist. Die beloofde eerst de controle van de obligaties over te hevelen naar de Securities and Exchange Commission, maar deed dat uiteindelijk niet. Nochtans kon de markt voor obligaties uitgegeven door lokale overheden best wat meer controle gebruiken. Er was tot dusver weinig toezicht, met onder andere insider deals en op maat gemaakte boekhoudkundige regels tot gevolg. SEC Chairman Mary Schapiro heeft beloofd harde actie te ondernemen om mistoestanden op de markt voor obligaties uitgegeven door lokale overheden hard aan te pakken. De crisis bij de pensioenfondsen, die voor 3000 miljard dollar ondergekapitaliseerd zijn, dreigt echter nog ernstige gevolgen te gaan krijgen.