Obligaties uit Europese perifere landen zijn nog altijd te mijden omdat de risico's aanzienlijk blijven. Gezien de korte rente eerder in de lift zit, raadt Thierry Masset obligaties met vlottende rente aan.

Die bieden immers een goede dekking in periodes van rentestijging.

Beleggers die op zoek zijn naar extra rendement in vergelijking met risicoloze obligaties raadt hij ook aan terug te grijpen naar obligaties van ondernemingen die globaal genomen zeer gezonde balansen hebben.

Thierry Masset denkt ook aan bedrijfsleningen met een goede kredietrating ("investment grade") en aan hoogrentende obligaties ("high yield"), maar dan wel via beleggingsfondsen.

Een ander alternatief vormen de obligaties uit de groeilanden in lokale munt, die de houders ervan waarschijnlijk het dubbele voordeel zullen bieden te profiteren van de huidige appreciatietrend van de betrokken munten en te mikken op activa met een interessante meeropbrengst.

Rekening houdend met de inflatiedruk en het restrictieve rentebeleid in die landen, is het beter om voor een korte duratie te gaan.

Ten slotte blijft goud een alternatief voor staatsobligaties van goede kwaliteit. Het wordt, gezien het hoge koerspeil, beter enkel bij dalende koersen aangekocht.

Obligaties uit Europese perifere landen zijn nog altijd te mijden omdat de risico's aanzienlijk blijven. Gezien de korte rente eerder in de lift zit, raadt Thierry Masset obligaties met vlottende rente aan. Die bieden immers een goede dekking in periodes van rentestijging. Beleggers die op zoek zijn naar extra rendement in vergelijking met risicoloze obligaties raadt hij ook aan terug te grijpen naar obligaties van ondernemingen die globaal genomen zeer gezonde balansen hebben. Thierry Masset denkt ook aan bedrijfsleningen met een goede kredietrating ("investment grade") en aan hoogrentende obligaties ("high yield"), maar dan wel via beleggingsfondsen. Een ander alternatief vormen de obligaties uit de groeilanden in lokale munt, die de houders ervan waarschijnlijk het dubbele voordeel zullen bieden te profiteren van de huidige appreciatietrend van de betrokken munten en te mikken op activa met een interessante meeropbrengst. Rekening houdend met de inflatiedruk en het restrictieve rentebeleid in die landen, is het beter om voor een korte duratie te gaan. Ten slotte blijft goud een alternatief voor staatsobligaties van goede kwaliteit. Het wordt, gezien het hoge koerspeil, beter enkel bij dalende koersen aangekocht.