Die groei werd ondersteund door een binnenlandse vraag en intraregionale handelsbetrekkingen in volle expansie.

Om kapitalen op te halen doen deze ondernemingen almaar vaker een beroep op de lokale obligatiemarkten. Dit is dan ook een mooie opportuniteit voor westerse beleggers op zoek naar een beter rendement.

Hogere rente dan in Europa of de Verenigde Staten

De groeimarktobligaties bieden immers een veel hogere rente dan in Europa of in de Verenigde Staten. Bovendien bieden ze de mogelijkheid om te mikken op een extra rendement via een waardestijging van de lokale valuta waarin ze zijn uitgegeven.

Maar beleggen in groeilandobligaties is niet gemakkelijk en ook niet zonder risico. De nationale regelgeving vormt voor de particuliere belegger vaak een onoverkomelijke hindernis bij de instap.

Bovendien zijn een grondige expertise in de lokale

ondernemingen en een optimale spreiding noodzakelijk om het risico onder controle te houden dat met die activaklasse verbonden is. De belegger kan de groeimarktobligaties volgens BNP Paribas Fortis dan ook best benaderen via een beleggingsfonds.

Die groei werd ondersteund door een binnenlandse vraag en intraregionale handelsbetrekkingen in volle expansie. Om kapitalen op te halen doen deze ondernemingen almaar vaker een beroep op de lokale obligatiemarkten. Dit is dan ook een mooie opportuniteit voor westerse beleggers op zoek naar een beter rendement.Hogere rente dan in Europa of de Verenigde Staten De groeimarktobligaties bieden immers een veel hogere rente dan in Europa of in de Verenigde Staten. Bovendien bieden ze de mogelijkheid om te mikken op een extra rendement via een waardestijging van de lokale valuta waarin ze zijn uitgegeven. Maar beleggen in groeilandobligaties is niet gemakkelijk en ook niet zonder risico. De nationale regelgeving vormt voor de particuliere belegger vaak een onoverkomelijke hindernis bij de instap. Bovendien zijn een grondige expertise in de lokale ondernemingen en een optimale spreiding noodzakelijk om het risico onder controle te houden dat met die activaklasse verbonden is. De belegger kan de groeimarktobligaties volgens BNP Paribas Fortis dan ook best benaderen via een beleggingsfonds.