De verslechtering van de macro-economische gegevens wordt daardoor des te zorgwekkender, zowel in de eurozone als in de VS.

Bijgevolg blijven we de analisten van AXA Investment Managers bij hun onderweging in aandelen, maar ze blijven positief staan tegenover obligaties van de perifere landen op korte termijn.

Binnen de aandelen blijft de geografische toewijzing onveranderd in vergelijking met de strategie van AXA Investment Managers in juli.

Advies wordt kracht bijgezet door 'Draghi put'

Het heeft geen nut de ECB-focus op obligaties van perifere landen op korte termijn te bestrijden. Het positief advies van AXA Investment Managers wordt kracht bijgezet door deze 'Draghi put'.

De analisten van de fondsbeheerders bevelen de beleggers die geneigd zijn om de duration van hun portefeuille te verhogen ten stelligste aan om te wachten.

AXA Investment Managers herbevestigt de mening dat de obligaties op langere termijn een goede duurzame belegging kunnen vormen, maar dat de volatiliteit de komende weken waarschijnlijk heel hoog zal blijven.

Dat zal minstens het geval blijven tot er meer duidelijkheid is over de modaliteiten van de tussenkomst van de ECB en in afwachting van de reacties van de Italiaanse en Spaanse overheid op de activering van het EFSF/ESM.

Geen forse stijging Duitse rente te verwachten

AXA Investment Managers verwacht geen aanzienlijke stijging van het rendement van de Bunds, maar ze bieden nog altijd bescherming voor het kapitaal en de portefeuilles.

De vermogensbeheerder verwacht dat de Duitse rendementen zullen evolueren binnen een kleine vork en laag zullen blijven, rekening houdend met de zeer lage kortetermijnrente en de

aanhoudende recessie in de eurozone.

Dat zou de stijging van het rendement van de Bunds verhinderen - dat zich momenteel onder de drempel van 2 % bevindt. Dat stemt ongeveer overeen met de raming van AXA Investment Managers van de naar risico aangepaste reële waarde.

De verslechtering van de macro-economische gegevens wordt daardoor des te zorgwekkender, zowel in de eurozone als in de VS. Bijgevolg blijven we de analisten van AXA Investment Managers bij hun onderweging in aandelen, maar ze blijven positief staan tegenover obligaties van de perifere landen op korte termijn. Binnen de aandelen blijft de geografische toewijzing onveranderd in vergelijking met de strategie van AXA Investment Managers in juli.Advies wordt kracht bijgezet door 'Draghi put' Het heeft geen nut de ECB-focus op obligaties van perifere landen op korte termijn te bestrijden. Het positief advies van AXA Investment Managers wordt kracht bijgezet door deze 'Draghi put'. De analisten van de fondsbeheerders bevelen de beleggers die geneigd zijn om de duration van hun portefeuille te verhogen ten stelligste aan om te wachten. AXA Investment Managers herbevestigt de mening dat de obligaties op langere termijn een goede duurzame belegging kunnen vormen, maar dat de volatiliteit de komende weken waarschijnlijk heel hoog zal blijven. Dat zal minstens het geval blijven tot er meer duidelijkheid is over de modaliteiten van de tussenkomst van de ECB en in afwachting van de reacties van de Italiaanse en Spaanse overheid op de activering van het EFSF/ESM.Geen forse stijging Duitse rente te verwachten AXA Investment Managers verwacht geen aanzienlijke stijging van het rendement van de Bunds, maar ze bieden nog altijd bescherming voor het kapitaal en de portefeuilles. De vermogensbeheerder verwacht dat de Duitse rendementen zullen evolueren binnen een kleine vork en laag zullen blijven, rekening houdend met de zeer lage kortetermijnrente en de aanhoudende recessie in de eurozone. Dat zou de stijging van het rendement van de Bunds verhinderen - dat zich momenteel onder de drempel van 2 % bevindt. Dat stemt ongeveer overeen met de raming van AXA Investment Managers van de naar risico aangepaste reële waarde.