Kee geeft als voorbeeld het Pimco Total Return Bond Fund, dat op een bepaald moment een winst van 10% realiseerde. Die winst was het gevolg van de daling van de rente.

Een omslag aan het rentefront kan er meteen toe leiden dat het Pimco Total Return Bond Fund een verlies van 10% laat optekenen.

Zodra de obligatiebeleggers het gevaar beseffen, zullen ze massaal proberen om uit obligatiefondsen te stappen. Wanneer iedereen door dezelfde deur het gebouw wil verlaten, zal die deur te klein blijken te zijn.

Tegen die achtergrond kunnen met obligaties in 2013 stevige verliezen worden geleden. Kee adviseert in ieder geval om de voorkeur te geven aan individuele obligaties boven obligatiefondsen.

Kee geeft als voorbeeld het Pimco Total Return Bond Fund, dat op een bepaald moment een winst van 10% realiseerde. Die winst was het gevolg van de daling van de rente. Een omslag aan het rentefront kan er meteen toe leiden dat het Pimco Total Return Bond Fund een verlies van 10% laat optekenen. Zodra de obligatiebeleggers het gevaar beseffen, zullen ze massaal proberen om uit obligatiefondsen te stappen. Wanneer iedereen door dezelfde deur het gebouw wil verlaten, zal die deur te klein blijken te zijn. Tegen die achtergrond kunnen met obligaties in 2013 stevige verliezen worden geleden. Kee adviseert in ieder geval om de voorkeur te geven aan individuele obligaties boven obligatiefondsen.