De belangrijkste landen in deze index zijn volgens de analisten van Leleux Turkije (13,43%), Brazilië (12,13%), Mexico (11,18%) en Indonesië (7,97%).

Deze index is tot op heden het grootste slachtoffer van de verwachte afbouw van het Amerikaanse "quantitative easing" programma.

Het is duidelijk dat er dankzij het goedkope Amerikaanse geldbeleid er veel speculatief geld naar de obligatiemarkten van de groeilanden stroomde.

Liquiditeiten die net zo snel weer vertrekken als er een ander monetair beleid verwacht wordt.

Product: Lyxor ETF iBoxx $ Liquid Emerging Markets Sovereigns (ticker: LEMB). Verkopen op koerssterkte.

De belangrijkste landen in deze index zijn volgens de analisten van Leleux Turkije (13,43%), Brazilië (12,13%), Mexico (11,18%) en Indonesië (7,97%). Deze index is tot op heden het grootste slachtoffer van de verwachte afbouw van het Amerikaanse "quantitative easing" programma. Het is duidelijk dat er dankzij het goedkope Amerikaanse geldbeleid er veel speculatief geld naar de obligatiemarkten van de groeilanden stroomde. Liquiditeiten die net zo snel weer vertrekken als er een ander monetair beleid verwacht wordt. Product: Lyxor ETF iBoxx $ Liquid Emerging Markets Sovereigns (ticker: LEMB). Verkopen op koerssterkte.