Scotiabank waarschuwt dat de situatie op de obligatiemarkten moeilijk kan blijven. Aan de ene kant zou er een geleidelijke normalisering van de obligatierentes moeten plaatsvinden. Dat betekent dat het rendement op de 10-jarige ongeveer overeen zou moeten stemmen met de economische groei minus een kleine premie.

Anderzijds kunnen de bezorgdheid over deflatie en afnemende economische groei het rendement naar omlaag duwen. Daarbij moet uiteraard ook rekening gehouden worden met het taperen door de FED. Als de zaken helemaal uit de hand lopen, zou de rente op staatsobligaties nog fors kunnen dalen.

Scotiabank waarschuwt dat de situatie op de obligatiemarkten moeilijk kan blijven. Aan de ene kant zou er een geleidelijke normalisering van de obligatierentes moeten plaatsvinden. Dat betekent dat het rendement op de 10-jarige ongeveer overeen zou moeten stemmen met de economische groei minus een kleine premie. Anderzijds kunnen de bezorgdheid over deflatie en afnemende economische groei het rendement naar omlaag duwen. Daarbij moet uiteraard ook rekening gehouden worden met het taperen door de FED. Als de zaken helemaal uit de hand lopen, zou de rente op staatsobligaties nog fors kunnen dalen.