Obligaties van de kleine perifere landen Portugal, Ierland en Griekenland stonden wederom onder druk. Vooral kortlopende Griekse obligaties gingen onderuit na aanhoudende geruchten over een herstructurering van de Griekse staatsschuld.

De Franse president Sarkozy heeft zijn vertrouwen uitgesproken in de Italiaan Draghi als opvolger voor de aftredende ECB president Trichet. Draghi is de huidige president van de Italiaanse centrale bank.

Ook Italië Spanje, Portugal en Luxemburg hebben de kandidatuur van Draghi ondersteund. Duitsland heeft zich nog niet officieel uitgelaten over mogelijk steun voor Draghi, maar volgens het populaire blad Bild zou Merkel hem ook willen ondersteunen. In juni zullen de EU-leiders beslissen over de opvolging van Trichet.

Obligaties van de kleine perifere landen Portugal, Ierland en Griekenland stonden wederom onder druk. Vooral kortlopende Griekse obligaties gingen onderuit na aanhoudende geruchten over een herstructurering van de Griekse staatsschuld. De Franse president Sarkozy heeft zijn vertrouwen uitgesproken in de Italiaan Draghi als opvolger voor de aftredende ECB president Trichet. Draghi is de huidige president van de Italiaanse centrale bank. Ook Italië Spanje, Portugal en Luxemburg hebben de kandidatuur van Draghi ondersteund. Duitsland heeft zich nog niet officieel uitgelaten over mogelijk steun voor Draghi, maar volgens het populaire blad Bild zou Merkel hem ook willen ondersteunen. In juni zullen de EU-leiders beslissen over de opvolging van Trichet.