Bij high yield verwacht ABN Amro eerst nog veel faillissementen en wacht de bank op een geschikter instapmoment. Bij emerging debt lijkt het ergste voorbij te zijn.

Obligaties van opkomende landen hebben vorig jaar verschrikkelijk te lijden gehad onder de grote kapitaalverschuiving uit risicovolle assets.

Nu het Internationaal Monetair Fonds (IMF) actief de probleemlanden te hulp schiet, lijkt daardoor een bodem in de markt gevormd te worden.

Verder is de economische situatie bij sommige opkomende landen relatief beter dan bij de westerse economieën. Dit biedt kansen voor een actief beleggingsfonds.

Bij high yield verwacht ABN Amro eerst nog veel faillissementen en wacht de bank op een geschikter instapmoment. Bij emerging debt lijkt het ergste voorbij te zijn. Obligaties van opkomende landen hebben vorig jaar verschrikkelijk te lijden gehad onder de grote kapitaalverschuiving uit risicovolle assets. Nu het Internationaal Monetair Fonds (IMF) actief de probleemlanden te hulp schiet, lijkt daardoor een bodem in de markt gevormd te worden.Verder is de economische situatie bij sommige opkomende landen relatief beter dan bij de westerse economieën. Dit biedt kansen voor een actief beleggingsfonds.