Wanneer de inflatie wordt afgetrokken van het rendement, ziet het plaatje er toch anders uit. De Duitse 10-jarige staatsobligatie brengt momenteel 1,15% rendement op, tegenover een rendement van de 10-jarige Amerikaanse van 2,47%. Op het eerste gezicht zou de Amerikaanse dus de voorkeur krijgen.

De inflatie in de Verenigde Staten bedraagt echter 2,10% en wanneer die wordt afgetrokken van het rendement krijgen we nog een magere 0,37%. In het geval van de Duitse bund moet rekening gehouden worden met een inflatie van 0,40%, wat een rendement van 0,75% oplevert. Volgens deze rekenwijze zijn ook Belgische staatsobligaties nog interessanter dan Amerikaanse.

Wanneer de inflatie wordt afgetrokken van het rendement, ziet het plaatje er toch anders uit. De Duitse 10-jarige staatsobligatie brengt momenteel 1,15% rendement op, tegenover een rendement van de 10-jarige Amerikaanse van 2,47%. Op het eerste gezicht zou de Amerikaanse dus de voorkeur krijgen. De inflatie in de Verenigde Staten bedraagt echter 2,10% en wanneer die wordt afgetrokken van het rendement krijgen we nog een magere 0,37%. In het geval van de Duitse bund moet rekening gehouden worden met een inflatie van 0,40%, wat een rendement van 0,75% oplevert. Volgens deze rekenwijze zijn ook Belgische staatsobligaties nog interessanter dan Amerikaanse.