Jim Reid van Deutsche Bank kwam tot de onthutsende conclusie dat de obligatierente in een periode van 500 jaar nog nooit zo laag heeft gestaan. Het spreekt voor zichzelf dat deze situatie niet eeuwig zo kan blijven duren, op een bepaald zullen de obligatierendementen opnieuw gaan stijgen.

Het zal duidelijk zijn dat op basis van het rapport van Deutsche Bank de Europese obligatiemarkten op een Japanse situatie afstevenen. Het plaatje voor de Belgische obligaties is minder duidelijk, want de geschiedenis van de Belgische obligatiemarkt gaat minder ver terug dan de Nederlandse.

Jim Reid van Deutsche Bank kwam tot de onthutsende conclusie dat de obligatierente in een periode van 500 jaar nog nooit zo laag heeft gestaan. Het spreekt voor zichzelf dat deze situatie niet eeuwig zo kan blijven duren, op een bepaald zullen de obligatierendementen opnieuw gaan stijgen. Het zal duidelijk zijn dat op basis van het rapport van Deutsche Bank de Europese obligatiemarkten op een Japanse situatie afstevenen. Het plaatje voor de Belgische obligaties is minder duidelijk, want de geschiedenis van de Belgische obligatiemarkt gaat minder ver terug dan de Nederlandse.