Amerikaanse fabrieksorders opnieuw gestegen

Het Commerce Department maakte vandaag bekend dat de fabrieksbestellingen in februari met 1,30% zijn gestegen

Amerikaanse obligatierente laat opnieuw stoom af. De stijging was nochtans kleiner dan verwacht, want de analisten hadden op een toename richting 1,40% gerekend.

Anderzijds werd het januari-cijfer naar beneden herzien, meer bepaald van 1,10% naar 1%. De fabrieksorders lijken zich langzaam maar zeker te herstellen, want ze zijn nu in drie van de vier voorbije maanden gestegen. Investeringen door bedrijven zijn één van de belangrijkste gangmakers van het economisch herstel na de recessie van 2007-2009.

Amerikaanse centrale bank zal monetaire verruiming voorlopig nog niet terugdraaien

Leden van de Fed, waaronder Bernanke, hebben zich de afgelopen dagen meermalen uitgelaten over de traagheid van het economisch herstel waardoor extra stimulansen voor de groei niet uitgesloten moeten worden.

Dit, en de opgelaaide onzekerheid in Europa, maken dat beleggers inzien dat de Amerikaanse centrale bank voorlopig nog geen stappen zal ondernemen om de monetaire verruiming terug te draaien. Hierdoor zakte de Amerikaanse 10-jaars rente vandaag terug naar 2,168% vanaf het recente hoogtepunt van 2,40%.

Amerikaanse fabrieksorders opnieuw gestegen Het Commerce Department maakte vandaag bekend dat de fabrieksbestellingen in februari met 1,30% zijn gestegen Amerikaanse obligatierente laat opnieuw stoom af. De stijging was nochtans kleiner dan verwacht, want de analisten hadden op een toename richting 1,40% gerekend. Anderzijds werd het januari-cijfer naar beneden herzien, meer bepaald van 1,10% naar 1%. De fabrieksorders lijken zich langzaam maar zeker te herstellen, want ze zijn nu in drie van de vier voorbije maanden gestegen. Investeringen door bedrijven zijn één van de belangrijkste gangmakers van het economisch herstel na de recessie van 2007-2009. Amerikaanse centrale bank zal monetaire verruiming voorlopig nog niet terugdraaien Leden van de Fed, waaronder Bernanke, hebben zich de afgelopen dagen meermalen uitgelaten over de traagheid van het economisch herstel waardoor extra stimulansen voor de groei niet uitgesloten moeten worden. Dit, en de opgelaaide onzekerheid in Europa, maken dat beleggers inzien dat de Amerikaanse centrale bank voorlopig nog geen stappen zal ondernemen om de monetaire verruiming terug te draaien. Hierdoor zakte de Amerikaanse 10-jaars rente vandaag terug naar 2,168% vanaf het recente hoogtepunt van 2,40%.