De kostprijs om zich te verzekeren tegen een wanbetaling door Griekenland steeg met 85 basispunten tot 731, zo maakte CMA DataVision bekend. Daarmee bedraagt de kans dat Griekenland binnen een periode van vijf jaar failliet gaat bijna 45%.

De Griekse tienjarige rente steeg met 72 basispunten tot 9,20%, die op de gelijkaardige Spaanse ging 9 basispunten hoger tot 4,11, de Portugese bracht 5,42% op of 32 basispunten meer en het rendement op Ierse tienjarige staatsobligaties steeg met 16 basispunten tot 5,26%.

Het sentiment werd negatief beïnvloed door de golf van stakingen en betogingen in Griekenland, waardoor de kans is toegenomen dat het land aan de voorwaarden verbonden aan het reddingsprogramma niet zal kunnen voldoen.

De kostprijs om zich te verzekeren tegen een wanbetaling door Griekenland steeg met 85 basispunten tot 731, zo maakte CMA DataVision bekend. Daarmee bedraagt de kans dat Griekenland binnen een periode van vijf jaar failliet gaat bijna 45%. De Griekse tienjarige rente steeg met 72 basispunten tot 9,20%, die op de gelijkaardige Spaanse ging 9 basispunten hoger tot 4,11, de Portugese bracht 5,42% op of 32 basispunten meer en het rendement op Ierse tienjarige staatsobligaties steeg met 16 basispunten tot 5,26%. Het sentiment werd negatief beïnvloed door de golf van stakingen en betogingen in Griekenland, waardoor de kans is toegenomen dat het land aan de voorwaarden verbonden aan het reddingsprogramma niet zal kunnen voldoen.