De problemen met de wereldeconomie zijn alleen maar groter geworden sinds de centrale banken massaal geld in het systeem hebben gepompt. Een oplossing heeft dat echter niet opgeleverd.

Volgens Rogers zijn de problemen nu zelfs groter dan voor het uitbreken van de crisis. De markten kijken uit naar meer problemen en die gaan er ongetwijfeld komen. Het is slechts een kwestie van tijd alvorens de eerste problemen gaan opduiken.

Rogers begrijpt niet waarom de beleggers de obligatiemarkten als een veilige vluchthaven beschouwen. Er vormt zich daar een zeepbel en je hoeft volgens Rogers echt geen expert te zijn om dat te zien.

De situatie kan op een ramp draaien en Rogers staat dan ook klaar om short te gaan op obligaties. Verder ziet hij inflatie komen, waardoor hij positief blijft voor grondstoffen. Anderzijds staat hij short op aandelen.

Een aantal landen, waaronder de Verenigde Staten, liegen over de inflatie. Daarnaast zijn er verschillende bedrijven en Amerikaanse staten die over hun financiële toestand liegen. De schulden stapelen zich maar op en de situatie wordt alsmaar erger. Kortom, Rogers bereidt zich voor op moeilijke tijden.

De problemen met de wereldeconomie zijn alleen maar groter geworden sinds de centrale banken massaal geld in het systeem hebben gepompt. Een oplossing heeft dat echter niet opgeleverd. Volgens Rogers zijn de problemen nu zelfs groter dan voor het uitbreken van de crisis. De markten kijken uit naar meer problemen en die gaan er ongetwijfeld komen. Het is slechts een kwestie van tijd alvorens de eerste problemen gaan opduiken. Rogers begrijpt niet waarom de beleggers de obligatiemarkten als een veilige vluchthaven beschouwen. Er vormt zich daar een zeepbel en je hoeft volgens Rogers echt geen expert te zijn om dat te zien. De situatie kan op een ramp draaien en Rogers staat dan ook klaar om short te gaan op obligaties. Verder ziet hij inflatie komen, waardoor hij positief blijft voor grondstoffen. Anderzijds staat hij short op aandelen. Een aantal landen, waaronder de Verenigde Staten, liegen over de inflatie. Daarnaast zijn er verschillende bedrijven en Amerikaanse staten die over hun financiële toestand liegen. De schulden stapelen zich maar op en de situatie wordt alsmaar erger. Kortom, Rogers bereidt zich voor op moeilijke tijden.