Op 16 december bereikte het rendement op de bunds een piek voor bijna zeven maanden, wat betekent dat de Duitse staatsobligaties als veilige vluchthaven deels in de steek werden gelaten.

Sindsdien is er echter opnieuw heel wat gebeurd. Fitch Ratings verlaagde de kredietrating op zowesl Griekenland als Portugal. Zelfs het handhaven van de Franse AAA-rating gaf weinig soelaas.

Eric Wand, interest-rate strategist bij Lloyds Corporate Bank, is van mening dat de obligatiemarkten wachten op een magische Europese ingreep om de rust te doen terugkeren. De vraag is echter of die er gaat komen.

Op 16 december bereikte het rendement op de bunds een piek voor bijna zeven maanden, wat betekent dat de Duitse staatsobligaties als veilige vluchthaven deels in de steek werden gelaten. Sindsdien is er echter opnieuw heel wat gebeurd. Fitch Ratings verlaagde de kredietrating op zowesl Griekenland als Portugal. Zelfs het handhaven van de Franse AAA-rating gaf weinig soelaas. Eric Wand, interest-rate strategist bij Lloyds Corporate Bank, is van mening dat de obligatiemarkten wachten op een magische Europese ingreep om de rust te doen terugkeren. De vraag is echter of die er gaat komen.