De AAA-status is volgens ABN Amro nog niet verlaagd maar komt daarmee wel ter discussie te staan, zeker als het zeer grote overheidstekort niet snel wordt verminderd en de staatsschuld blijft toenemen.

Een daadwerkelijke verlaging zou volgens ABN Amro betekenen dat de Verenigde Staten een hogere rente moeten betalen op nieuw uit te geven staatsobligaties.

Opvallend genoeg reageerden de obligatiemarkten nauwelijks in tegenstelling tot de valutamarkt, waar de dollar wegzakte, en de wereldwijde aandelenmarkten.

De AAA-status is volgens ABN Amro nog niet verlaagd maar komt daarmee wel ter discussie te staan, zeker als het zeer grote overheidstekort niet snel wordt verminderd en de staatsschuld blijft toenemen. Een daadwerkelijke verlaging zou volgens ABN Amro betekenen dat de Verenigde Staten een hogere rente moeten betalen op nieuw uit te geven staatsobligaties. Opvallend genoeg reageerden de obligatiemarkten nauwelijks in tegenstelling tot de valutamarkt, waar de dollar wegzakte, en de wereldwijde aandelenmarkten.