De financiële markten verwachten dat Griekenland er niet in zal slagen om het tekort op de begroting in voldoende mate terug te dringen. Daardoor is de vlucht naar veiligheid, Duitse staatsobligaties dus, opnieuw toegenomen.

Minister George Papaconstantinou zei vorige week aan het persagentschap Imerisia dat de regering binnenkort de details gaat bekendmaken over een plan om activa te verkopen om zo het tekort op de begroting terug te dringen.

Charles Diebel, senior fixed-income strateeg bij Nomura International Plc in Londen, volgt de bewegingen op de financiële markten met enige argwaan. Hij is van mening dat de bewegingen op de obligatiemarkten bewijzen dat er nog meer onheil op komst is.

Meer duidelijkheid krijgen we ongetwijfeld binnenkort, wanneer Griekenland de emissie van nieuwe staatsobligaties gaat aankondigen. De vrees bestaat dat de beleggers die in toenemende mate links gaan laten liggen.

De financiële markten verwachten dat Griekenland er niet in zal slagen om het tekort op de begroting in voldoende mate terug te dringen. Daardoor is de vlucht naar veiligheid, Duitse staatsobligaties dus, opnieuw toegenomen. Minister George Papaconstantinou zei vorige week aan het persagentschap Imerisia dat de regering binnenkort de details gaat bekendmaken over een plan om activa te verkopen om zo het tekort op de begroting terug te dringen. Charles Diebel, senior fixed-income strateeg bij Nomura International Plc in Londen, volgt de bewegingen op de financiële markten met enige argwaan. Hij is van mening dat de bewegingen op de obligatiemarkten bewijzen dat er nog meer onheil op komst is. Meer duidelijkheid krijgen we ongetwijfeld binnenkort, wanneer Griekenland de emissie van nieuwe staatsobligaties gaat aankondigen. De vrees bestaat dat de beleggers die in toenemende mate links gaan laten liggen.