Volgens de analisten is de gelijkenis tussen wat er nu gebeurt en wat er in 1994 en 2003 gebeurde frappant. Toen kregen we telkens ook een daling van de obligatiekoersen, gevolgd door een uitverkoop korte tijd nadien. Hetzelfde zou zich nu kunnen voltrekken.

Tobias Adrian en Michael Fleming, economists bij de Federal Reserve Bank of New York, wijzen er op dat de returns op Amerikaanse staatsobligaties over de periode mei en juni bijna 10% negatief was. Qua snelheid was deze daling vergelijkbaar met die in 1994 en 2003.

Volgens de analisten is de gelijkenis tussen wat er nu gebeurt en wat er in 1994 en 2003 gebeurde frappant. Toen kregen we telkens ook een daling van de obligatiekoersen, gevolgd door een uitverkoop korte tijd nadien. Hetzelfde zou zich nu kunnen voltrekken. Tobias Adrian en Michael Fleming, economists bij de Federal Reserve Bank of New York, wijzen er op dat de returns op Amerikaanse staatsobligaties over de periode mei en juni bijna 10% negatief was. Qua snelheid was deze daling vergelijkbaar met die in 1994 en 2003.