Risico-opslagen van de perifere landen bleven volgens Theodoor Gilissen Bankiers redelijk stabiel liggen, voornamelijk door de stijging van de Duitse rente.

De Duitse 10-jaars rente heeft deze week voor het eerst sinds afgelopen april boven de 3% genoteerd, na een forse stijging in de afgelopen weken.

De risico-opslag van de Ierse 10-jaars obligatie daalde met circa 40 bps vorige week, aldus Theodoor Gilissen Bankiers. Eerder in de week heeft het parlement de begroting voor 2011 goedgekeurd.

Er stemden 82 parlementsleden voor en 77 tegen. In de komende maanden zullen nog drie stemrondes volgen over specifieke delen van de begroting.

Naar verwachting zal de regering aftreden na die stemrondes en zullen nieuwe verkiezingen volgen. Fitch verlaagde de rating van Ierland vorige week met één stap van A- naar BBB+ met een stabiele outlook.

Risico-opslagen van de perifere landen bleven volgens Theodoor Gilissen Bankiers redelijk stabiel liggen, voornamelijk door de stijging van de Duitse rente. De Duitse 10-jaars rente heeft deze week voor het eerst sinds afgelopen april boven de 3% genoteerd, na een forse stijging in de afgelopen weken. De risico-opslag van de Ierse 10-jaars obligatie daalde met circa 40 bps vorige week, aldus Theodoor Gilissen Bankiers. Eerder in de week heeft het parlement de begroting voor 2011 goedgekeurd. Er stemden 82 parlementsleden voor en 77 tegen. In de komende maanden zullen nog drie stemrondes volgen over specifieke delen van de begroting. Naar verwachting zal de regering aftreden na die stemrondes en zullen nieuwe verkiezingen volgen. Fitch verlaagde de rating van Ierland vorige week met één stap van A- naar BBB+ met een stabiele outlook.