Wel is het zaak de specifieke deelmarkt, zoals investment grade-bedrijfsobligaties en government bonds met zorg uit te kiezen. ABN Amro vindt momenteel met name investment grade (AAA tot BBB-) bedrijfsobligaties erg interessant.

Wel raden de analisten van de bank sterk aan om goed op de spreiding te letten. Immers, het default risico is hoog en een paar defaults in de portefeuille kunnen makkelijk de winst van andere obligaties uitwissen.

Een goede mogelijkheid tot spreiding wordt geboden door deelname aan een fonds. De bank is positief over het Delta Lloyd Euro Credit Fund en ook het DWS Corporate Bond Basket 2013 is in de ogen van ABN Amro een aanrader.

Het eerste fonds is geschikt voor het bespelen van de hogere ratings. Het tweede heeft relatief meer obligaties met een lagere rating in portefeuille.

Wel is het zaak de specifieke deelmarkt, zoals investment grade-bedrijfsobligaties en government bonds met zorg uit te kiezen. ABN Amro vindt momenteel met name investment grade (AAA tot BBB-) bedrijfsobligaties erg interessant.Wel raden de analisten van de bank sterk aan om goed op de spreiding te letten. Immers, het default risico is hoog en een paar defaults in de portefeuille kunnen makkelijk de winst van andere obligaties uitwissen. Een goede mogelijkheid tot spreiding wordt geboden door deelname aan een fonds. De bank is positief over het Delta Lloyd Euro Credit Fund en ook het DWS Corporate Bond Basket 2013 is in de ogen van ABN Amro een aanrader. Het eerste fonds is geschikt voor het bespelen van de hogere ratings. Het tweede heeft relatief meer obligaties met een lagere rating in portefeuille.